DVD PRODAVNICA
 

Prodavnica » STRANI FILMOVI

 Checkout
Akira Kurosawa - DVD BOX SET
Akira Kurosawa - DVD BOX SET

DVD box set sadrži 5 filmova:

- Pijani anđeo

(Yoidore tenshi)

Režija: Akira Kurosawa

Uloge: Takashi Shimura, Toshirô Mifune, Reisaburô Yamamoto, Michiyo Kogure, Chieko Nakakita

Žanr: Krimi\Darama

Trajanje: 94 min.

Posle okršaja sa rivalskom bandom, sitnog kriminalca leči doktor, notorna pijanica. Doktorova dijagnoza je tuberkuloza i on nagovara gangstera da počne sa tretmanom. To je jedno usiljeno prijateljstvo koje traje sve dok šefa bande ne puste iz zatvora. On odmah po izlasku pokušava da povrati kontrolu nad bandom. Bolešljivi i nezalečeni gangster gubi svoj status i postaje izgnanik, ali se odupire i odlučuje da starog gazdu izazove na borbu do smrti.

- Skandal

(Shûbun)

Režija: Akira Kurosawa

Uloge: Ichirô Aoye, Shirley Yamaguchi, Yôko Katsuragi, Noriko Sengoku, Eitarô Ozawa

Žanr: Darama

Trajanje: 106 min.

Ičiro Aoe, mladi slikar, sreće poznatu pevačicu Mijako Saijo, za vreme izleta u planinama. Povezao je svojim motorom i sasvim slučajno se ispostavlja da su odseli u istom hotelu. Ovaj slučajni susret zloupotrebljava tabloidni magazin specijalizovan za skandale koji želi ovo da iskoristi i ponizi Mijako koja nije pokazivala želju da sa njima sarađuje. Ičiro tuži magazin, ali njegov advokat kome je novac potreban za lečenje bolesne ćerke, prima mito kako bi izgubio spor.

- Pas lutalica

(Nora inu)

Režija: Akira Kurosawa

Uloge: Toshirô Mifune, Takashi Shimura, Keiko Awaji, Eiko Miyoshi, Noriko Sengoku, Noriko Honma

Žanr: Krimi/Darama

Trajanje: 108 min.

Murukami, mladi detektiv odseka za ubistva, izdžeparen je u autobusu i ostao je bez službenog pištolja. Uspaničen i posramljen, besomučno pokušava da pronađe oružje, ali bez uspeha, sve dok ga pod svoje ne uzme stari detektiv Sato. Zajedno, ulaze u trag lopovu.

- Krvavi presto

(Kumonosu-jô)

Režija: Akira Kurosawa

Uloge: Toshirô Mifune, Isuzu Yamada, Takashi Shimura, Akira Kubo

Žanr: Darama

Trajanje: 110 min.

Adaptacija Šekspirovog Magbeta prilagođena atmosferi srednjevekovnog Japana. Posle velike vojne pobede, gospodari Vašizu i Miki su se izgubili u gustoj šumi u kojoj sreću tajanstvenu staricu koja proriče velike podvige za Vašizua i još veće uspehe za Mikijeve naslednike. Kad izađu iz šume, Car ih obojicu odmah unapredi. Ohrabren od svoje ambiciozne žene, Vašizu kuje zaveru kojom bi se proročanstvo do kraja ispunilo, pa i po cenu da ubije Cara.

- Telesna straža

(Yôjinbô)

Režija: Akira Kurosawa

Uloge: Toshirô Mifune, Tatsuya Nakadai, Yôko Tsukasa, Isuzu Yamada, Daisuke Katô

Žanr: Akcija/Drama

Trajanje: 110 min.

Japan, devetnaesti vek. Sanđuro, lutajući samuraj, stiže u ruralni gradić i od krčmara saznaje da je grad podeljen između dva moćna čoveka, Seibeija koji se bavi proizvodnjom svile, i Ušitorua koji proizvodi sake. Obojica su skloni kockanju i stalno ih prate telohranitelji koji štite i njih i njihov biznis. Konstantno se sukobljavaju i tu Sanđuro vidi svoju šansu. Ponudio je svoje usluge obojici i čeka bolju ponudu.

 

Pošalji e-mail prijatelju

Cena: 12.99 €

 
« Prethodna | Sledeća »

PRETRAGA FILMOVA
Korpa  Korpa
0 Proizvoda u korpi
Ukupno 0.00 €
> Naplatiti
 
 
 
    Copyright © 2009 Delta Video. All Rights Reserved.